Storylines

Geopark Schelde Delta totals six storylines. Each storyline is different and wanders in her own manner through the different regions. You can filter in this map and see them move.

Regions

De zee en de Schelde hebben in de loop van de tijd hun sporen achtergelaten in het landschap en zijn ook nu nog belangrijke factoren van verandering, naast het menselijk handelen. Nergens in de wereld is de wisselwerking tussen natuurlijke processen en cultuurhistorie zo aanwezig als hier.

Daarmee heeft dit estuarium alles in zich om een UNESCO Global Geopark 2.0. te kunnen zijn, omdat het net zoals andere Geoparken de aardkundige evolutie uit het verleden inzichtelijk maakt, maar die ook inzet om bewoners en bezoekers vertrouwd te maken met de klimaatopgave vandaag en in de toekomst.

Geopark Schelde Delta is een netwerkorganisatie die het belang en de meerwaarde van de aardkundige kwaliteiten doorvertaalt en verbindt met organisaties die nu al in het gebied actief zijn.

Kruibeke - Sluis waterval

Geopark

Het gebied van het Vlaams-Nederlandse Geopark Schelde Delta is vanwege zijn ligging altijd een natuurlijk dynamische regio geweest, waar de interactie tussen mens en geologie het hedendaagse landschap heeft gevormd. De rivier de Schelde met haar estuaria vormt de blauwe draad door het gebied.

Groep kinderen met leraar in bos

Educatie

Aenean blandit sem a lectus facilisis, eu dictum nisl molestie. Sed massa metus, auctor nec finibus eu, tempus in est. Cras et velit ut ipsum mattis accumsan ornare at sapien. Curabitur condimentum, dui vel un est scelerisque.